Η παρούσα ανάρτηση απευθύνεται σε όλους εσάς που έχετε εγκλωβιστεί σε διαδικασίες μεταβίβασης φαρμακείου που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν λόγω του νομοθετικού κενού που ανέκυψε από την ακύρωση της ΚΥΑ 36277 καθώς και σε εσάς που κινδυνεύετε να απωλέσετε άδειες κληρονομικών φαρμακείων λόγω επικείμενης λήξης των αδειών τους χωρίς δυνατότητα μεταβίβασης.
Το ΥΥ εμμένει (και ορθώς) να ρυθμίσει το πλήρες καθεστώς ίδρυσης φαρμακείου και της συμμετοχής ιδιωτών με Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο λόγω της ανάγκης επεξεργασίας από το ΣτΕ θα δημοσιευθεί μετά από 3 και πλέον μήνες.
Ωστόσο για την μερική αποκατάσταση του προβλήματος, μετά από επίμονη προσπάθεια του γραφείου μας, θα περάσει πολύ σύντομα κατεπείγουσα τροπολογία που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση μεταβιβάσεων λόγω συνταξιοδότησης ή μεταβίβασης κληρονομικού φαρμακείου καθώς και την ίδρυση φαρμακείου σε περιοχές με κάτω από 1.000 κατοίκους.
Μέχρι τη δημοσίευση της μεταβατικής ρύθμισης θα κοινοποιηθεί εντός του επόμενου εικοσαημέρου σχετική Εγκύκλιος για την προστασία των αδειών των κληρονομικών φαρμακείων, των οποίων επίκειται λήξη.


Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.