ΕΠΑΜΦΟΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ.(ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ Τ ΑΠΛΥΤΑ)








Προς: τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ / ΠΦΣ
Αξιότιμοι, κ. Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ/ΠΦΣ
Λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την υποχρεωτικότητα της αποστολής και της ασφάλισης των γνωματεύσεων της συλλογικής σύμβασης με έξοδα των φαρμακοποιών ή των συλλόγων προς τον ΕΟΠΥΥ, και τα όποια θα επιδεινωθούν από 01/07/17 με την επέκταση της διαδικασίας και στις συνταγές των φαρμάκων, καθώς και λόγω των ζητημάτων λειτουργίας ή μη διανεμητικών λογαριασμών, σας γνωρίζουμε ότι, υπάρχει έντονος προβληματισμός και αναστάτωση στο σύνολο των μελών των Συλλόγων μας.
Ζητάμε να αντιμετωπισθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα με θεσμικό τρόπο, μέσω μιας κοινής σύσκεψης του ΔΣ του ΠΦΣ και όλων των προέδρων των πρωτοβάθμιων οργάνων στα γραφεία του ΠΦΣ, σε αντιδιαστολή με την εξέταση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος στα πλαίσια μιας χαλαρής συνεδριακής εκδήλωσης στο Hellas Pharm του ΦΣΑ .
Με την παράκληση να κοινοποιηθεί η παρούσα σε όλα τα μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ

Με εκτίμηση, 23.3.17

Οι Πρόεδροι
(Κατά Αλφαβητική Σειρά)
- ΒΑΛΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
- ΒΑΣΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
- ΒΙΤΣΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
- ΔΑΜΑΛΑ ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΙΟΥ
- ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
- ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
- ΖΑΡΟΓΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΤΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
- ΖΗΚΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΗΒΩΝ
- ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
- ΚΑΛΔΗΣ ΚΩΝΣ/ΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
- ΚΑΛΦΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
- ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
- ΚΑΤΣΙΚΟΥΛΗ ΜΙΧΑΕΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- ΚΟΥΙΜΤΖΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΛΑΖΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
- ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
- ΝΙΚΟΛΑΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
- ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ
- ΡΑΚΙΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
- ΡΟΝΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
- ΡΟΥΣΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
- ΤΣΑΠΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
- ΦΡΑΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
- ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΜΟΥ






Aγαπητοί Συνάδελφοι,
Με έκπληξη αλλά και πικρία , διάβασα την επιστολή που αφορά την πολύ σημαντική ημερίδα για το θέμα των διανεμητικών λογαριασμών στην οποία έχουν προκληθεί όλοι οι πρόεδροι των Συλλόγων της χώρας.
Ξεπερνώντας το γεγονός ότι κάποιοι πρόεδροι δεν γνώριζαν καν αν είχαν υπογράψει, το αίσθημα της πικρίας είναι έντονο. Και αυτό γιατί ο εμπνευστής (ες) αυτής της επιστολής ξεπερνώντας θάλασσες και βουνά , σκεπτόμενος μικροσυνδικαλιστικά , δεν διστάζει να απαξιώσει ένα από τα μεγαλύτερα Συνέδρια του χώρου μας, που είναι το Hellas PHARM, μιλώντας για «χαλαρή εκδήλωση».
Είναι λυπηρό οι επικείμενες εκλογές του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου να επισκιάζουν οποιαδήποτε εποικοδομητική πρωτοβουλία λαμβάνεται από το Δ.Σ. του ΠΦΣ και στον βωμό των παλαιοκομματικών τακτικών να μπαίνουν εμπόδια με ανυπόστατους ισχυρισμούς.
Και μιλάω για ισχυρισμούς, γιατί την εκδήλωση αυτή που είναι προσκεκλημένοι ΟΛΟΙ οι πρόεδροι θα μιλήσουν 4 πρόεδροι από την περιφέρεια (Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Αχαίας και Εβρου) που έχουν διανεμητικούς λογαριασμούς και θα συντονίσει ένας πρόεδρος Συλλόγου (Μαγνησίας) που δεν έχει διανεμητικό.
Το θέμα των εισηγήσεων θα αφορά απλώς τους Διανεμητικούς Λογαριασμούς και τα χαρακτηριστικά τους, προκειμένου οι παρευρισκόμενοι να ενημερωθούν, χωρίς να ληφθεί καμιά απόφαση.
Είναι σαφές ότι πρόκειται για ενημέρωση και δεν αποτελεί συνδικαλιστική συγκέντρωση και είναι λυπηρό κάποιοι να την εκλαμβάνουν έτσι και βλέπουν παντού ανεμόμυλους.
Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι ο κλάδος μας δεν έχει ανάγκη από παραγοντισμό και παλαιοσυνδικαλιστικές τακτικές. Έχει ανάγκη από Ενότητα και Δημιουργικό Πνεύμα και όχι επίδοξους μνηστήρες που βλέπουν μόνο το αξίωμα και όχι την Αποστολή.
Καταλήγοντας προσκαλώ ΟΛΟΥΣ τους Προέδρους στην πολύ σημαντική εκδήλωση, στην οποία θα ακουσθούν εισηγήσεις αξιόλογων Συναδέλφων και νομικών.
Ας μην ξεχνάνε οι εμπνευστές (ης) της επιστολής, ότι μια εκδήλωση χαρακτηρίζεται από το περιεχόμενο της και όχι από τον χώρο.
Σας περιμένω ΟΛΟΥΣ λοιπόν το Σάββατο 1η Απριλίου 2017 στις 16.00 στην HELEXPO.
To θέμα είναι σοβαρό και αφορά την λειτουργία των Συλλόγων μας

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ


Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.