ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ




Μπερσιμης Βαλτας στο SKAI(το βιντεο εδω)

Σε απάντηση της σημερινής πρωινής παρουσίας των κυρίων Μπερσίμη και Βαλτά σε τηλεοπτικό σταθμό έχω να πω τα εξής: 

 Ο κ. Βαλτάς είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα, παρουσίασε σχεδόν … ιδανική την πολιτική του ΕΟΠΥΥ απέναντι στον κλάδο, συμφωνώντας κατά το μείζον ή ήττον , όπως ανέφερε, στα λεγόμενα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, αποσιωπώντας όμως τις απλήρωτες ενστάσεις, την ανεπάρκεια ελεγκτικού μηχανισμού, τις απαγορευτικές τιμές αποζημίωσης μερικών εκ των προϊόντων, τις επιλεκτικές πληρωμές και την εν γένει αντισυμβατική συμπεριφορά του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ απέναντί μας. 

 Βασικός επικοινωνιακός κανόνας είναι ότι ... στο "γυαλί" της τηλεόρασης δεν συμπεριφέρεσαι σαν σε Γενική Συνέλευση του κλάδου, αλλά δείχνεις ΕΝΟΤΗΤΑ και πείθεις για ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ απέναντι σε αυτόν που κινητοποιείσαι!

 Έτσι σήμερα αντί να απειλήσει για κλιμάκωση της κινητοποίησης σε Πανελλαδικό επίπεδο, άφησε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να ρίχνει τα βάρη της καθυστέρησης των πληρωμών στους φαρμακοποιούς και τελικά να δίνει την εντύπωση πως μόνο η Αττική και ο Πειραιάς έχουν πρόβλημα!!! Αν αυτο λέγεται συνδικαλιστική εκπροσώπηση που παρέχει θεσμικη στήριξη στους μαχόμενους συλλόγους, τοτε οι διασπαστικές ενέργειες του ΕΟΠΥΥ περιττεύουν. 

 Αντιθέτως, χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί, κατηγόρησε το προηγούμενο προεδρείο, (στο οποίο συμμετείχε ως α’ αντιπρόεδρος!), ότι κακώς υπέγραψε την επέκταση της σύμβασης των φαρμάκων στα αναλώσιμα… επιβεβαιώνοντας έτσι με τα λεγόμενά του ότι ουσιαστικά ποτέ δεν ήθελε την υπογραφή της σύμβασης, για προσωπικούς εμπορικούς λόγους και απλά έκανε τότε την ανάγκη φιλοτιμία. ... Ομως τόσο η παρουσία, όσο και η συγκαταβατική του στάση σχετικά με το περιεχόμενο της σύμβασης κατα την υπογραφή απο τον κ. Ζήκα, στενό συνεργάτη του κ. Βαλτά, αλλα μαρτυρούν. 

 Ακόμα και σήμερα δύναται να εισηγηθεί την κατάργηση ή την μεταβολή της σύμβασης και όχι απλά να αοριστολογεί ! Γιατί δεν το πράττει λοιπόν, εξηγώντας μας ταυτόχρονα τους λόγους έναν προς έναν; 

 Εαν σήμερα οι μονομερείς ενέργειες του ΕΟΠΥΥ παραβιάζουν τα άρθρα και τις συμφωνίες της σύμβασης, αποκλειστικός υπαίτιος είναι ο ΕΟΠΥΥ και όχι η σύμβαση ή ο ΠΦΣ (παλιός ή νέος) ή άλλος Φαρμακευτικός Σύλλογος… 

 Τέλος θα ήθελα να τον πληροφορήσω, ότι το γεγονός πως δεν μιλώ μαζί του (όπως … αφελέστατα είπε), δεν οφείλεται σε εμένα ούτε σημαίνει πως δεν έχω επαφή με τον ΠΦΣ. Μιλώ συχνά με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, τους δύο αντιπροέδρους και πολλά μέλη του Δ.Σ. και συνεννοούμαστε για θέματα του κλάδου. 

 Εν κατακλείδι, απέναντι σε ανθρώπους που μεταβάλλουν την θέση τους ανάλογα με τα φεγγάρια και τις καταστάσεις, για να αποκομίσουν οφέλη κομματικά και συνδικαλιστικά, διατηρώ μια κάποια … αξεπέραστη και ανίατη αλλεργία!!! 

 Πράγμα το οποίο είναι γνωστό σε όλους.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ


Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.