ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ-UPDATE No 8974.......... ΕΟΠΥΥ PLAN B ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ





Σήμερα 4 Αυγούστου 2017 κατατέθηκαν στον λογαριασμό του ΦΣΑ για λογαριασμό των μελών του εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ. τα εξής ποσά :
91.993,53  ευρώ που αφορούν πληρωμές Ιανουαρίου για 102 φαρμακεία και
53.684,93 ευρώ που αφορούν πληρωμές Φεβρουαρίου για 124 φαρμακεία.
Σημειωτέων ότι για τον Ιανουάριο υπάρχουν ακόμα 1090 φαρμακεία απλήρωτα και για τον Φεβρουάριο 1.924 φαρμακεία!
Η υπόσχεση πλέον του προέδρου του ΕΟΠΥΥ  περί πληρωμής ΟΛΩΝ των φαρμακείων της Αττικής για τον Ιανουάριο και για τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά χωρίς αντίκρισμα.
Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον ΕΟΠΥΥ να προσπαθεί να βρει plan b μέσω νοσοκομείων και φαρμακείων του, ζητώντας από τις εταιρείες τιμές πολύ χαμηλότερες της λιανικής!!! Παρόλο που όπως πληροφορούμαι ΜΟΝΟ μία μεγάλη εταιρία ανταποκρίθηκε, το Υπουργείο Υγείας δεν συμφωνεί με αυτή την ιδέα. Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες από το κάζο που υπέστη το Υπ. Υγείας  επί Λοβέρδου, ο οποίος είχε την παρόμοια φαεινή ιδέα, να χορηγεί τα φάρμακα μέσω νοσοκομείων, όταν είχαμε αναστείλει την πίστωση των φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ.
Ούτε κα οι εταιρίες επιθυμούν να συγκρουστούν με τα φαρμακεία, πλην αυτής που συζητά αυτή την περίπτωση και που αν πραγματικά αληθεύει θα δημοσιοποιηθεί τον όνομά της.
Επαναλαμβάνω για ακόμα μία φορά ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις πληρωμές μας από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά κυρίως ΟΛΗ την φιλοσοφία που τον διέπει και που σύμφωνα με αυτή, βάζει σε εφαρμογή προγράμματα και λειτουργίες χωρίς προηγουμένως να ελέγχει αν αυτά υλοποιούνται. Όπως π.χ. τις περικοπές των γνωματεύσεων για δήθεν παραλήψεις και λάθη που δεν αφορούν τους φαρμακοποιούς αλλά δικές του παραλήψεις (ηλεκτρονικό σύστημα, κόφτες κ.λ.π. ), τις επιλεκτικές πληρωμές που εκθέτουν τον ίδιο τον πρόεδρο, τον οργανισμό του και όσους τις πρότειναν, τις τιμές αποζημίωσης των προϊόντων με την ταυτόχρονη απαγόρευση να εισπράττουμε την διαφορά όπως στα φάρμακα κ.λ.π.
Νέα ενημέρωση την ερχόμενη Δευτέρα.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ


Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.