Και τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από την χθεσινη Γ.Σ. του ΠΦΣ,αναλαφρα μην πεσουμε σε ομαδικη καταθλιψη :
1]Δυαρχια ή και …πολυαρχια εντος ολιγου από ότι φανηκε από τις τοποθετησεις των ‘νεων’ μελων του Δ.Σ.
Αυτό ισως δεν είναι κακο διοτι δεν θα εχουμε σκληρη ασκηση πολιτικης κομματικης που καμια οφελεια δεν θα εχει για τον κλαδο…εις βαρος του κυριου συνδικαλιστικου εργου…
2] Εμφανης η αμηχανια της ‘νεας ηγεσιας’ που ανακαλυψε τωρα!! οτι η συμβαση καλη ηταν βρε κουτα αλλα…οι ΝΟΜΟΙ είναι που τα χαλανε με επιλεκτικες πληρωμες και τετοιους σκληρους & αδικους ελεγχους που μας γυριζουν χρονια πισω ,πριν και από τις χειρογραφες όταν όλα γραφονταν σε μια κολα με στυλό!!!!! η αληθεια είναι ότι όταν καποιος μεγαλοσχημων το ειπε παγωσαν και τα θερμα φωτα της αιθουσας …δεν ξερω αν σε αυτό οφειλοταν και τα κρυα πιατα του μπουφε!!!
3]Ρωτησαμε πολλοι και πολλες φορες : ηταν απαραδεκτη ,τοξικη και ΚΑΚΗ η συμβαση όπως προπαγανδιζατε μεχρι τις εκλογες…ακρα του ταφου σιωπη στην αιθουσα!!!!Λοιπον ας το παρετε αποφαση ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ηταν τελικα απλως μερικα μερεμετακια θελει και θα την καταπιειτε τελειως ….
4] Αδυναμια απαντησης αν οι 6 μηνες καθυστερηση πληρωμων ακομη ΚΑΙ επιλεκτικα πληρωμες….ειναι ‘καταστροφη για τα φαρμακεια μας’ οπως επισης προπαγανδιζατε?...εεε τωρα όχι βεβαια!!! Αλλωστε 6% του τζιρου είναι και τι εγινε….τωρα…πριν…μετα ??!!
5] Μαθαμε ότι η ‘νεα ηγεσια’ μας καταδικασε να πουλαμε με mark up 5 ή 20 ή 30% και όχι με το νομιμο και αποδεκτο από ολους 34,98 που είναι για όλα τα ΜΥΣΥΦΑ!!!! Αλλοιως λεει θα γινουμε καρτελ ,ακομα αυτό να μου καταλογισουν και τι ζουμε τελικα…Και σημερα επανερχεται προεδρος συλλογου με το ‘να αποδεχτουμε την ενδεικτικη τιμη λεει μεχρι….να υποκειψουν και να την αφαιρεσουν’!!!!τι άλλο θα ακουσουμε και δεν κανουμε καταλειψη στον ΠΦΣ….βαζω ιδεες ετσι?!
Με στεναχωρησε όμως η φραση του προεδρου ότι ‘το F/B ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ’όταν ρωτησα γιατι ο ΠΦΣ δεν οριζει με το νομιμο Π.Κ. τις Λ.Τ…. [εγω τον πινακα με τις Λ.Τ. αυτές από το F/B τον πηρα απο μελος του Δ.Σ. συνεργαζομενο!!!,και τον εστειλα σε καμια 100αρια συναδελφους που ενημερωνω τακτικα]…από αυριο το κοβω το F/B!
6] για την νεα συμβαση φαρμακων [ιδια με τα αναλωσιμα] αν θα προβλεπεται ή καπου αλλου ελεγχος 5 χρονια πισω,με καθησυχασε ο Α’αντιπροεδρος ,<<με τιποτε δεν θα γινει>> και κοιμηθηκα σαν πουλακι το βραδυ!
7] Ενώ ο σεβαστος προεδρος [αυτος αξιζει τουλαχιστον τον σεβασμο μας …μεχρι στιγμης],δηλωσε ότι ποτε δεν ακουσε ότι οι τροικανοι ζητουν επιμονα εκτος από το ανοιγμα του επαγγελματος και την καταργηση του μη ανταποδοτικου 0,4% υπερ ΠΦΣ[κλαιω οσους δεν προλαβαμε να την κανουμε παιρνοντας το κατι τι από ΚΑΕΦ]….παντως και αυτό συνετελεσε σε έναν ηρεμο υπνο αν και από κατω κτυπιοταν ΜΑΤ-Πυροσβεστες με κατι ‘διαμαρτυρομενους’ πολιτες…Με πικρανε όμως παλι ο προεδρος σεβαστος ειπαμε,που με προετρεψε εγω που εχω προσβαση στο υπουργειο να ρωτησω αν αληθευει …[μα εγω ενας απλος φαρμακοποιος από την Βεροια προσβαση ]ελα Παναγια μου…ισως να με θεωρουν ΜΕΓΑ συριζαιο όπως εκεινος που μιλησε για ΟΛΑ τα αλλα εκτος από τα προβληματα μας προ & ΜΕΤΑ Συριζα!!!
8] η ΚΥΑ ιδιοκτησιακου που επισης ηταν αντικειμενο αντιπολιτευσης τοτε καταργηθηκε επι Λουραντου αλλα..,μας ειπαν όμως ότι ο ΠΦΣ δεν αναμιγνυεται στα του υπουργειου[πολύ sic],και αυτό που ειναι να το κανει αυτό θα το κανει …εδώ ειδα έναν εφιαλτη να σας πω την αληθεια το βραδυ…αλλα μπρος στα αλλα καλα που ακουσα ….βεβαια καποιος από το πρεδρειο δηλωσε μην φοβαστε παρακολουθουμε το υπουργειο[το υπουργειο το ξερει?] και ξαναμπιμπικιασα….
9] εκει που επεσα κατω από τα γελια ηταν όταν ρωτησα γιατι αποδεχτηκαν τις μειωσεις Λ.Τ.στα Αναλωσιμα…άλλος ειπε εγιναν επι Λουραντου,άλλος δεν ειχαμε αναλαβει ακομη λογω παραιτησεων …ξερετε μεχρι ο σεβαστος προεδρος [τοτε αναπληρωματικος με 2 σταυρους]να βρεθει τακτικος ,άλλος ότι δεν τις αποδεχτηκαμε [εκανε και τον σταυρο του μαλιστα],αλλα τις ξορκιζουμε κάθε Σαββατο στο ευχελαιο….τετοια πραγματα….
10] Εκεινο που δεν καταλαβαμε ολοι τελικα ηταν τον λογο συγκλησης αυτης της Γ.Σ.,ισως για να εμπεδωσουν οι φανατικοι των 3-4-5?παραταξεων εξουσιας ότι δεν εγινε και τιποτε με την συμβαση …αυτή είναι μ’αυτην θα πορευθουμε …οσοι μεινουμε στο τελος!!,ισως παλι για να μας καθησυχασουν από την ‘αποδοχη μετα από ωριμον σκεψην’,δεν ξερω δεν το καταλαβε κανενας,ξερεις τι είναι από τις κραυγες απελπισιας και κρεμασμα στα καγκελα να τουμπαρεις με 200χλμ την ωρα?!!!
Καποια στιγμη τους βγηκε κατι από την 6μηνιαια [ουτε 6μηνο στο Παν/μιο να ηταν!]αντιπολιτευση στον Λουραντο ,λεγοντας ουδεις αναντικαταστατος αλλα ο αντιπροεδρος[ο μονος που χειροκροτησε]αναγκασθηκε να καθησει ξανα υπο το βλεμα του σεβαστου προεδρου… νυν και αει και εις τριετιαν πληρην αμην….
Να πω την αληθεια σκληρη αντιπολιτευση πλην του Σοφι ακουσα και από παραμελημενα στελεχη των παραταξεων εξουσιας ,ισως η κεκτημενη ταχυτηατα…ισως μηνυματα προς ‘αξιοποιησην’ δεν το καταλαβα…τωρα βρε Ηλια τι το ηθελες αυτό με τον Γκαλη…δηλ.κτυπησες ευαισθητο σημειο προεδρου,ειδ γραμματεως ,καλα που ελειπε και ο Κωστας και θα ειχαμε ενδοπαραταξιακη συραξη!!Εναν Φασουλα-ιωαννιδη [για ισοροπιες],έναν Σλουκα,ή έναν Αμερικανο μισθοφορο δεν ευρισκες!!!
11] Μονο σημειο αισιοδοξιας από την χθεσινη Γ.Σ. ότι μετα το φαγητο κατά τις 4μμ οσοι λιγοι απεμειναν κατά 90% ηταν νεοι εκλεκτορες και τους το τονισα εσεις αποτελειτε την μοναδικη ελπιδα εξοδου από αυτην την μιζερια πλεον…Αν προκανουν βεβαια γιατι δεν το κοβω να παμε μακρυα…
12] Οαση και ο Σοφι αλλα καποιοι φροντισαν να ανοιξουν τον μπουφε εξω όταν αρχισε να μιλαει …σαμποταζ κατι σαν του Παντελιδη ,δεν ξερω…ακομα κι αυτος υποψιαζομαι πηρε μυρωδια και συντομευσε…
13] Επισης αισιοδοξο σημειο η αναφορα ομιλητη στο e-shop του Γ.Γ. και η κατοχη φαρμακειου με 1% μελους του Δ.Σ. …αισιοδοξο για τα e-shop και τους ιδιωτες βαβαιως –βεβαιως…για αλλους συνδικαλισταραδες δεν βγηκε τιποτε εχουμε καιρο ακομα…ή δεν εχουμε?!!!
14] Το Ψηφισμα της Πενεπιστημονικης δεν πηρε πολλους ψηφους αν και ελεγε με περισσοτερα λογια [ρητορες οι αριστεροι] τα ιδια με αυτό της πλειοψηφιας,μαλιστα κατηγορηθηκα ευθεως γιατι ψηφισα και τα δυο!!!
ΤΕΛΙΚΑ ψεμματα σας ειπα δεν κοιμηθηκα το βραδυ σκεφτομουν αυτό το <<παρακολουθουμε το υπουργειο…>>…ειχα την εντυπωση ότι μεχρι σημερα αυτοι παρακολουθουσαν εμας και μολις επεσε ο Λουρη αρχισαν τα νταουλια…καλο χορο…εεεε καλο βραδυ ηθελα να πω…Συριζαιοι είναι αυτοι ποτε δεν ξερεις τι μας περιμενει….
Υ.Γ. Οι μονοσυνταξιουχοι να μην ανησυχουνε...θα πληρωσουν πρωτα ΟΛΑ οσα χρωστανε στο ΤΣΑΥ και...μετα θα την παρουνε!
Φωτογραφία του ΑΡΓΥΡΗΣ ΦΟΥΚΑΛΑΣ.


Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.