Ε-ΔΑΠΥ:Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ





Δεν είναι επιστολή που απευθύνεται κάπου …
Δεν είναι έγγραφο που αποστέλνεται σε ειδικούς αποδέκτες και περισπούδαστους παραλήπτες….
Δεν είναι διαμαρτυρία για κάτι που έγινε λανθασμένα, ή δεν έγινε παρά τις υποσχέσεις…
Δεν είναι καταγγελία για λάθη και παραλήψεις..

Είναι μια φυσιολογική αντίδραση απέναντι σε αυτούς που δούλεψαν 170 εκλέκτορες και λειτούργησαν με κομματικά κριτήρια, για να εισπράξουν τα εύσημα και τα ανταλλάγματα που προσδοκούσαν…

Δέκα μήνες μετά την υπογραφείσα σύμβαση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ως επέκταση της σύμβασης φαρμάκων και αφού ασέλγησαν πάνω σε αξίες και αλήθειες προσφέροντας αφειδώς παραπληροφόρηση, ψέματα και υποσχέσεις που γνώριζαν καλά πως δεν υλοποιούνται, οι αυθαιρεσίες και οι παραβιάσεις των άρθρων της σύμβασης εκ μέρους του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, με την πλήρη … στήριξή τους, συνεχίζονται επικίνδυνα.

1) Οι πληρωμές των ιατροτεχνολογικών προϊόντων γίνονται … τυχαία και κατά παράβαση των όρων της σύμβασης που προβλέπει την πληρωμή εντός δύο μηνών.

2) Το ηλεκτρονικό σύστημα εκτέλεσης και υποβολής των γνωματεύσεων εξακολουθεί όταν λειτουργεί να βρίσκεται σε … πειραματικό στάδιο.

3) Οι απορρίψεις των γνωματεύσεων (που ΔΕΝ αναφέρονται στην σύμβαση) αυξάνονται και καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ ασυδοσίας και παράνοιας.

4) Σε πολλές περιπτώσεις, οι ελεγκτές ιατροί (όπου απαιτούνται) δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν παραλήψεις ή λάθη των συνταγογραφούντων ιατρών, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι φαρμακοποιοί.

5) Μειώνονται οι τιμές των προϊόντων εις βάρος των φαρμακοποιών που δεν μπορούν να εισπράξουν την διαφορά, σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΠΥΥ και κατά παράβαση κάθε λογικής και εμπορικού δικαίου.

6) Σταματά αίφνης την 1η Οκτωβρίου η λειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ, για να τοποθετηθούν δήθεν κόφτες και είκοσι μέρες μετά ο ΠΦΣ με έγγραφό του «παρακαλά» να ισχύσουν τα αυτονόητα τα οποία κανονικά θα έπρεπε να είχαν συμφωνηθεί ΠΡΙΝ την διακοπή.

7) Μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πληροφόρησε … τηλεφωνικά τον ΠΦΣ για την ημερομηνία ισχύος του ΦΕΚ. Β, 3491/5-10-2017 περί των νέων τιμών κλπ των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, από 23/10/2017, χωρίς να έχει γνωστή η ακριβής ημερομηνία της επαναλειτουργίας του ε-δαπυ. Πως μπορεί να εφαρμοστεί κάτι ηλεκτρονικά χωρίς … την ηλεκτρονική μηχανογράφηση; Η θα έχουμε νέες μορφές περικοπών στο άμεσο μέλλον;

Υπάρχουν μέχρι σήμερα πάνω από 200 περιπτώσεις υποβολών σε όλη την Ελλάδα που δεν έχουν ψηφιοποιηθεί παρόλο που ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είχε δεσμευτεί για την άμεση λύση του προβλήματος.

9) Έχουν περάσει δέκα μήνες και ο ΕΟΠΥΥ ακόμα λειτουργεί πειραματικά χωρίς πρόγραμμα και με τις πλάτες του δευτεροβαθμίου μας οργάνου.

Όλα αυτά αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα ασυνέπειας και περίεργης, αν μη τι άλλο, συμπεριφοράς μεταξύ ΕΟΠΥΥ και σημερινού προεδρείου του ΠΦΣ. 

Μιας συμπεριφοράς που είναι παρακλητική, προκλητική και χωρίς κανένα πρόγραμμα, παρά τα πολυδιαφημισμένα προεκλογικά προγράμματα άμεσης … ανακούφισης από την σημερινή συνδιοίκηση του δευτεροβαθμίου οργάνου.

Όμως ας μη τα θέλουμε και όλα δικά μας, ούτε και να είμαστε με το … ρολόϊ στο χέρι. 
Έγιναν και φιέστες στην συμπρωτεύουσα για την «αποχώριση» του προέδρου του τοπικού συλλόγου. Με την μόνη διαφορά πως την επόμενη ο απελθών πρόεδρος …. επανεξελέγει αντιπρόεδρος για να … αντικαθιστά τον νέο πρόεδρο όταν αυτός έχει κόλλημα….


ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 
ΗΛΙΑΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ


Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.