Μικρή πιθανότητα ανακοπής καρδιάς κατά την διάρκεια του σεξ

Μπορεί να συμβεί ανακοπή κατά την διάρκεια του σεξ; Μια νέα μελέτη λέει πως ναι, αλλά οι πιθανότητες είναι μικρές…

Μικρή πιθανότητα ανακοπής καρδιάς κατά την διάρκεια του σεξ
Ο κίνδυνος ανακοπής καρδιάς κατά την διάρκεια του σεξ είναι μικρός, αλλά εξίσου μικρές είναι και οι πιθανότητες επιβίωσης, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Cardiology, προσπάθησε να εξακριβώσει κατά πόσο το σεξ μπορεί να προκαλέσει ανακοπή καρδιάς, ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου και ποια άτομα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.
Αναλύθηκαν δεδομένα περιστατικών ανακοπής από το 2002 μέχρι και το 2015, με σκοπό να ανακαλυφθεί πόσο συχνά  μπορεί να συμβεί αυτή κατά την διάρκεια, ή μία ώρα μετά το σεξ, σε άτομα άνω των 18 ετών. Τα περιστατικά που αναλύθηκαν ήταν 4.557, και 34 μόλις από αυτά σχετίζονταν με το σεξ. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών αφορούσε άνδρες (συγκεκριμένα, η πιθανότητα να συμβεί σε γυναίκα δεν ήταν ούτε 1 στις 1000), και ειδικά άνδρες μεσήλικες, με ιστορικό καρδιοπάθειας, που λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή για την πάθησή τους. Επιπλέον, η χρήση αλκοόλ και διεγερτικών φαρμάκων επιδείνωνε την κατάσταση.
Ένα μικρό μόνο ποσοστό λάμβανε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα μετά την ανακοπή, οδηγώντας στο δυστυχές ποσοστό επιβίωσης του 20%.iatronet.gr - υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, ειδήσεις, νέα, κατάλογοι υγείας


Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.