Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ



Από έγκυρες πηγές πληροφορηθήκαμε πως στην τελευταία συνάντηση του ΔΣ του ΠΦΣ με τον Υπουργό Υγείας, παρόλο που ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι στο προσεχές νομοσχέδιο θα υπάρχει επιτέλους ρύθμιση του Πειθαρχικού με την υποχρεωτική παρουσία Δικαστικού
ο πρόεδρος του ΠΦΣ τον παρακάλεσε να ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ αυτή τη ρύθμιση για ένα χρόνο μέχρι να τακτοποιήσει κάποιες ... υποθέσεις!!!

Αυτό κι μόνο αποτελεί αφενός μεν μέγα ΗΘΙΚΟ και συνδικαλιστικό θέμα και αναδεικνύει τον τρόπο λειτουργίας του προεδρείου του συλλόγου, το οποίο απέκρυψε από την γενική συνέλευση αυτό το γεγονός κατά την συζήτηση του θέματος, αφετέρου δε ορίζει επ' ακριβώς το πλαίσιο λειτουργίας του μέσω εκβιασμών, επιλεκτικών ενημερώσεων, πελατειακών σχέσεων και κομματικών αγκυλώσεων.

Το θέμα δεν μας προκαλεί εντύπωση αφού προέρχεται από ένα προεδρείο, που...
"γεννήθηκε" σε κομματικά γραφεία μοιράζοντας τα ουφίτσια στους κομματικούς υποστηρικτές του,
δημιούργησε "ημέτερες" επιτροπές του συλλόγου αποκλείοντας την αντιπολίτευση
πράγμα που δεν διανοηθήκαμε καν να πράξουμε στην προηγούμενη διοίκηση, η οποία άφησε όλη την τότε αντιπολίτευση σε όλες τις επιτροπές,και γενικά συμπεριφέρεται ως ο Σύλλογος να είναι δικό του μαγαζάκι εξαρτώμενο από κρατικούς αξιωματούχους χωρίς ίχνος αντίδρασης στις πράξεις τους.

Η επιμονή του προεδρείου του ΠΦΣ για συνέχιση της λειτουργίας των Πειθαρχικών με τον πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην θέση του Δικαστού, δημιουργεί υπερεξουσίες, εκβιασμούς, πελατειακές σχέσεις καθώς και υπόνοιες για αδιαφάνεια στην απονομή δικαιοσύνης…

Αυτή η επικίνδυνη νοοτροπία, αντανακλά ακριβώς και στο γεγονός ότι κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης το προεδρείο κατά παράβαση ηθικών και δεοντολογικών κανόνων ως ελεγχόμενο μέρος του Συλλόγου πρότεινε και επέτυχε την εκλογή "δικής" του ομάδας εξελεγκτικής επιτροπής!

Ούτε τα προσχήματα δεν μπορούν να κρατήσουν."

Για την Ανεξάρτητη Φαρμακευτική Συμμαχία                     Για τους Εναπομείναντες

Κωνσταντίνος Λουραντος                                                     Ανδρέας Σοφιανόπουλος 





Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.